8 Nisan 2010 Perşembe

Havuç Kızartması (P.D.Ç.S.E. 36)

Malzemeler :
6-7 adet havuç
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
1/2 şişe maden suyu

Kızartmak için;
sıvıyağ

Üzerine;
1 kase yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
kıyılmış nane ve maydanoz
pulbiber

Yapılışı :
Havuçlar kabukları kazınıp, boyuna ikiye bölünür. Kaynar suda dirilikleri fazla kaybolmadan haşlanır. Soğuyunca bıçak sırtı kalınlığında dilimlenir. Çukur bir kapta yumurtalar, un, tuz ve karabiber çırpılır. Maden suyu da eklenerek bulamaç haline getirilir. Havuçlar hazırlanan sosa batırılıp, kızgın yağda kızartılır, fazla yağları kağıt havlu üzerinde süzülür. Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış nane ve maydanoz karıştırılır. Servis tabağına alınan havuçların üzerine yoğurtlu karışım dökülür. İsteğe göre biraz sıvıyağda ısıtılan pulbiber de üzerine gezdirilebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder