8 Nisan 2010 Perşembe

YE#24 LİMONLU KEK


Harika bir kek, kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler;
*5 adet yumurta,
*315 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*315 gr toz şeker,
*375 gr un,
*1 paket vanilya,
*1/2 paket kabartma tozu,
*3 yemek kaşığı limon suyu,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu.
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
*süslemek için az miktarda pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1.Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserde çırpın.
2.Yumurtaları ve limon suyunu ilave ederek çırpmaya devam edin.
3.Toz malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra eleyerek yumurtalı karışıma katıp, tekrar çırpın.
4. Limon rendesi ve hindistan cevizini de katarak, karıştırın.
5. Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı döküp, önceden 160 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
6.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpip, limon kabukları ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder