6 Nisan 2010 Salı

Havuçlu Mozaik Pasta

Havuçlu Mozaik Pasta

Bu ayki pastakolik etkinliğinin ev sahibesi, sevgili Aslı öyle güzel bir konu seçmişki,aklıma bir sürü tarif geliyor.. Aslı'cığım "Bisküvili Pastalar" etkiliği için bende bu tarifi yolluyorum .. Şimdiden kolay gelsin ..

Malzemeler
- 400 gr. petibör bisküvi
- 9 adet orta boy havuç
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 130 gr. eritilmiş margarin
- yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Süslemek için;
- ceviz
- çubuk tarçın

Hazırlanışı:
1- Havuçları yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyip tencereye alın.Üzerine toz şekeri ilave edin.
2- Havuçlar yumuşayıncaya kadar(yaklaşık 15 dakika) pişirin.Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
3- Diğer taraftan bisküvileri küçük parçalar halinde kırın.İçine erimiş margarini,cevizleri ve tarçını ekleyin.
4- Malzemenin birbirine karışmasını sağlayın.(bisküvileri ezmemeye dikkat edin)Dikdörtgen bir kalıbı strech film ile kaplayın.
5- Havuçlu karışımı bu kalıbın içine bastırarak yerleştirin.Boşluklar kalmamasına dikkat edin.
6- Yarım saat derin dondurucuda dinlendirin.Üzerini dövülmüş cevizle süsleyip servisini yapın.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder