8 Nisan 2010 Perşembe

Hellim Peynirli Biber Kızartması

Tarifini Lezzet dergisinde gördüm ve buzdolabunda bekleyen Hellim peynirini değerlendirmek için hemen yaptım. Değişik lezzetler arayanlara tavsiye ederim.

Malzemeler :
12 adet çarliston biber
1,5 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri

Pane için;
1/2 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı mısır unu
Kızartmak için;
sıvıyağ
Sos malzemeleri;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam maydanoz
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam kekik
4 adet domates
1 çay kaşığı nişasta
Yapılışı:
Biberler kaynar suda 2-3 dakika bekletilip, suları süzülerek kurulanır. Boylamasına kesilerek çekirdekleri çıkartılır. Hellim peyniri bir gece önceden suda bekletilir. Rendelenerek kıyılmış maydanozla harmanlanır ve biberlerin içine doldurulur. Biberler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta-mısır unu karışımına bulanarak kızgın yağda kızartılır. Bir tencereye sıvıyağ alınır. İnce kıyılmış maydanoz ve iri doğranmış sarımsaklar 1-2 dakika sotelenir. Tuz, toz şeker, kekik, nişasta ve rendelenmiş domates eklenerek 3-5 dakika kısık ateşte pişirilir. Ilık hale gelince servis tabağına alınan biberlerin üzerine gezdirilir.
Not : sos olarak dereotu eklenmiş yoğurt da kullanılabilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder