8 Nisan 2010 Perşembe

SEBZE RULOLARI EŞLİĞİNDE PATATES SALATASI


Bu patates salatasının tarifi Sevgili Sevim Ablamıza ait. Burçlarımız aynı olduğundan mıdır nedir, hem çok iyi anlaşırız, hemde pek çok huyumuz birbirimize benzer. Oda benim gibi sunumların çok değişik olanlarını sever, bazen kendi yaratır, bazen de üşenmeden araştırır. Bu patetes salatası da öyle. İçerik olarak herkesin bildiği bir salata. Ama sunumu çok farklı ve bence çok şık.
Malzemeler;( Ölçüleri ve içerikte yer alacak malzemeleri kendinize göre değiştirebilirsiniz.)
Patates, yeşil soğan, maydanoz, dereotu
Mayonez,tuz, karabiber, zeytinyağı, limonsuyu, pulbiber.
Arzu ettiğiniz kadar pazı yaprağı,
Közlenmiş kırmızı biber,
Süslemek için havuç, maydanoz vb.
Hazırlanışı;
PatAtesleri haşlayarak, iyice ezin. İçine ince doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz, limon, karabiber, pulbiber ve yeterince mayonez koyarak, iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımın bir miktarını ayırarak, geri kalanı bir kek kalıbına sıkıca yerleştirin. ( Kalıbı daha önceden streç film ile kaplayın ki, sonradan salata şekli bozulmadan rahatça kalıptan çıkabilsin.)Salatayı kıvam alması için buzdolabına koyun.
Bu arada, bir miktar pazı yaprağını haşlayın. Kırmızı dolmalık biberleri siz közleyebileceğiniz gibi isterseniz hazır konserve de kullanabilirsiniz. Pazı yaprağını bütün olarak düzgünce yayın,üstüne patates salatasından yayın ve onun üstüne ortadan açtığınız közlenmiş kırmızı biberi yayın. Son olarak biberin üstüne de patates salatasından yayın ve sıkıca rulo yapın. Elde ettiğiniz ruloyu yaklaşık 3 cm'lik aralıklarla dilimleyin. Bu işlemi elinizdeki patates salatası bitene kadar yapabilirsiniz.
Dolaptan çıkardığınız salatayı, salata tabağınızın üstüne ters çevirerek yerleştirin. Hazırladığınız pazılı rulolarıda etrafına dilediğiniz aralıklarla dizin. Salatayı yerleştirdiğiniz kalıbın ortası resimdeki gibi açıksa haşlayıp halka halka dilimleyeceğiniz veya jülyen doğrayacağınız havuçlarla ve arzu ettiğiniz yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder