5 Nisan 2010 Pazartesi

HEPİNİZE TEK TEK SEVGİLERİMLE MERHABALAR DER BLOGCU ARKADAŞLARLA TİJENLİ BİR İSTANBUL MASALI ANLATMAK İSTERİM :)



Hepinize, herkese tek tek sevgilerimi yollyor ve EN KOCAMANINDAN MERHABALAR diyorum..
Nereden başlasam bilemedim,ama en iyisi şu 5 haftayı kısaca özetliyeyim.
Mayısın ilk haftasında evimizin bakım ve tadilatları başladı. Bugün itibari ile Evin boya-badanası bitmiş mutfak balkona dahil olmuş, hala tezgahsız,tesisatsız ve bomboş dolaplar ile bu cumartesi son montajı beklemekteyiz !!!!!!
Bu 5 hafta içinde benim doğum günüm, bloğumun doğum günü ve 26. evlilik yıldönümümüzü geride bıraktık. Kutlamaların hepsi ! telafide sıra bekliyor !! :)))
Ama en unutulmazı ise SİZLERİN YORUMLARI ! VEDE 13 Haziranda Tijen'in İSTANBUL çıkartmasıyla fenerbahçede blogçuların Buluşması oldu..
Evin her yanında ustalar, mutfakçılar patırtı- gürültü toz talaş arasında ben nasıl yetişeceğim diye stres içinde dolanmaktaydım. Telefonlar üstüste yağıyor, nerede kaldın be anacım sorularıyla şaşkın şaşkın işleri seyrediyordum.
Ve çok kısa sürede , ani bir kararla, ÇOK İMKANSIZ BİR KARARI HAYATA GEÇİRMEK ÜZERE KENDİMİ MARKETTE BULDUM. ÇÜNKÜÜÜÜ ::: PASTA YAPACAKTIM. !!!
EVET EVET PASTA YAPACAKTIM. !!!!!
Mutfak yok- tezgah yok !! malzeme yok !!! kalıp yok !!!!! AMA YAPACAKTIM.
Önce hazır pasta tabanı aldım. ardından vişne ve çikolata.
Sonra tek göz elektrikli ocakta kremayı hazırladım. Krema soğurkende ÇOK SEVGİLİ Komşularımdan merdane-oklava- tencere ve mikserleri toparlayıp !!!!!! :))) işe koyuldum.
Nerede biliyormusunuz , evin odalarından birinde !!!!!
Seyyar masayı açtım. 7 kat aşağıdaki sığınağa indim. kaldırdığımız kolileri tek tek açıp pasta malzemelerimi bulabildiğim kadarı ile toparladım !! buda 1 saati buldu .
hemen yukarı çıkartıp işe koyuldum. 2.5 saat içinde yukarıda gördüğünüz pastayı yaptım !!!!!!!
Saat 5 cıvarı evden çıkıp fenerbahçeye buluşma noktamıza gittim. Binbir maceralı binbir kahkahalı bir ortamda ( görülmeye değerdi emin olun yaşadıklarımız :))))
anılarımın arasına en şirinlerinden birini daha katıp güzel bir günü daha yüksek moralle tamamladım. Tanrı misafiri ! kargalarımızın seranatlarıyla ,delfinacığımın VE bENİM DOĞUM GÜNLERİMİZİ minik bir gecikmeyle kutladık..
Bu arada aklımız MEHTAPta, kulaklarını çınlata çınlata ,ödümüz kopa kopa pastamızın tadına baktık !!! :))))

Tijenciğimin varlığı, tüm arkadaşlarımın renkleriyle bir iSTANBUL HATIRASI daha belleklere kazınmış oldu..
Herkese katılımlarından dolayı çok teşekkürler ediyorum. Ne güzeldiniz.
Çok azda görebilsem onları ,tadı damağımda,yüzleri gözlerimde, sesleri hala ve hala kulaklarımda tatlı nağmeler olarak kaldılar.. Yazacak çok şey var, ama birazdan zil çalacak ve işlere devam edilecek !!

DELFİNA'cığıma ise Huzurlarınızda, bir sebepten dolayı tekrar çok teşekkürler ediyorum..Çoğu arkadaşım gibi çok duyarlı.. Çokda Özverili.

Can dostlarımdan GÜL'cüğüm senide uzun zaman sonra görmek bana çookk iyi geldi hayatcığım.. Her zaman iyi olmanı diliyorum.

Sevgili IŞILımızın ve münevver hanımın makaronları ise asla unutulmaz tatlarımızdandı. Harikaydı.. Nazik jestlerine teşekkürler ederiz.

TİJENCİĞİMM...CANIM ARKADAŞCIĞIM :
YİNE GEL..... YİNE VARLIĞINLA, ŞEN TAVIRLARINLA BİZİ KEYİFLENDİR. KEYİFLENDİRDE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM.....

Zencefil ( funda)zerrinpastaevi(zerrin)-hayattan yansımalar( hayateylül)- Işılca tatlar(ışıl)- zerrinpastaevi( zerrin ) -mutfakta zen( tijen) - işitme kaybı ( delfina ) - Özlemin doğası ( özlem) -Damak tadı (gül) - one bir şey (candan) - Nane limon (münevver) -Mutfak havlusu ( zeynep) - Bir dut masalı ( NuNu)-
Dilek, Ayfer, Ayşen, Hilal, Şennur (yemek biz gurubundan )

TÜM KATILAN BLOGCU ARKADAŞLARIMI SEVGİYLE ÖPÜYORUM. Tanışamadığım diğer arkadaşlarımızada gönül dolusu sevgilerimi iletiyorum. Kalben daima beraberiz.
Tijen'in çok sevgili DOSTlarınada sevgilerimi yolluyorum.. Reiki için tekrar çok teşekkür ederim

BENCE YİNE DOSTLUK KAZANDI.. SOHBETLER İSE HOŞ BİR SEDAYDI.. ANILARIMIZ İSE ÇOK ŞANSLI ...

Güller GÜLüme, Kelebekler Delfinama, Şans balıkları ise Hayatlarımıza, ÇİÇEKLER İSE HER BİRİNİZE......

Sevgilerimle..... Daima ELELE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder