5 Nisan 2010 Pazartesi

Nusskipferl / Fındıklı Ay'lar

Bu nefis kurabiyelerimizde yine aynı şekilde Kermes de satışa sunuldular..Evde uçlarını çikolatalarken tadına bakanların çok hoşlarına gitti..Hatta içlerinden aşırmalar bile oldu..)))Dilerim sizlerde deneyip memnun kalırsınız..
3
Malzemeler
250 gr yumuşak tereağ
120 gr pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
3 yumurta sarısı
minicik tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağından az kavrulmuş-öğütülmüş fındık
2 su bardağı un

Uçları için
benmaride eritilmiş bitter
batırmak için öğütülmüş fındık
2
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme bir kaba konulup yoğrulur.

Un ilave edilip tekrar yoğrulur.

Hamur yumuşak olacak..Ele çok yapışırsa un
ilavesi yapılır.

Hamurdan parçalar kopartılıp uzun rulolar yapılır.

Eşit aralıklarla kesilip ay şekli verilip tepsiye dizilir.

Isınmış fırında yaklaşık 12-13 dk pişirilip soğutulur.

Kurabiyeler iyice soğuyunca,uçları önce çikolataya sonra öğütülmüş
fındığa bulanıp tepsiye dizilir.

İyice donduktan sonra servis edilir.
1
Not:Bu şekli ile saklama kabında 10-12 gün kalabilir..Dondurucuda çikolataya bandırılmadan 2-3 ay kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder