5 Nisan 2010 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kek

Hindistan Cevizli Kek

Havalar soğumaya başladıkça bizim evde kek ve poğaça daha çok pişer hale geldi ,bu keki de Sevgili Ferah'ın düzenlediği "Tuz Biber Dergisi - Kekler" etkinliğine yolluyorum.. Ferahcım şimdiden kolay gelsin ...

Malzemeler

- 3 büyük yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı hindistan cevizi
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- yarım yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
1- Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.İçine önce sıvı malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
2- Önceden elenmiş unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve limon suyunu ilave edin.
3- Son olarak hindistan cevizini ekleyip, tahta kaşık ile malzemeler birbirine özleşene kadar karıştırın.
4- Yağlanmış kek kalıbına dökün,önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.Keki kalıbından çıkartıp üzerini hindistan cevizi ile süsleyip ikram edin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder