Havalar soğumaya başladıkça bizim evde kek ve poğaça daha çok pişer hale geldi ,bu keki de Sevgili Ferah'ın düzenlediği "Tuz Biber Dergisi - Kekler" etkinliğine yolluyorum.. Ferahcım şimdiden kolay gelsin ...
Malzemeler
- 3 büyük yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı hindistan cevizi
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- yarım yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
1- Yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.İçine önce sıvı malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
2- Önceden elenmiş unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve limon suyunu ilave edin.
3- Son olarak hindistan cevizini ekleyip, tahta kaşık ile malzemeler birbirine özleşene kadar karıştırın.
4- Yağlanmış kek kalıbına dökün,önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.Keki kalıbından çıkartıp üzerini hindistan cevizi ile süsleyip ikram edin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder