5 Nisan 2010 Pazartesi

Husarenkrapfen

Kurabiyeleri annecik için gece yapıp hazırlamıştım..Bugün ise annecikle kurabiyeler yerine ulaştı..))Üzerindeki damla çikolatalarından ve tadından dolayı Karya'cığımın çok hoşuna gitmişti..Pazartesi okulu için bir tepsi sipariş verip, sıkı sıkı da tenbihlemeyi unutmadı..))

Not:Normalde bu kurabiyeler ceviz tozu ile olmalıydı..Evde yeterli ceviz olmadığından,fındık düşünmüştüm..Fakat kırılmış kavrulmuş hazır fındık olmayınca, bademler imdada yetişti..Bilgilerinize..))
Bademli Düğme Kurabiye
Malzemeler
125 gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı badem tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı şeker
minicik tuz
1 su bardağı un (az gelirse ilave)
Bademli Düğme Kurabiye
Hazırlanışı
Yağ,şeker,tuz,limon kabukları köpük olana dek çırpılır.

Badem tozu ve un eklenip krıştırılıp elde yoğrulur.

Hamur buzdolabında 30 dk dinlendirilir.
Bademli Düğme Kurabiye
Hamurdan parçalar kopartılıp rulo yapılıp,eşit aralıklarla kesilir.

Her parça avuç içersinde yuvarlanıp ortalarına baş parmakla bastırılır.

Veya göz kararı parçalar kopartılıp yuvarlanıp oratalarına parmak bastırılır.

Isınmış fırında 20 dk pişirilir.

Not:Üzerlerine çikolata konulmadan dondrucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Bademli Düğme Kurabiye
Kurabiyeler soğuduktan üzerlerine reçel veya çikolata koyabilirsiniz.

Bendeki kitapta çikolata vardı ve kurabiyeler en az 2 katı büyüklükteydiler..

Ben droetker 2 renkli kuvertür kullanıp üzerlerine damla çikolata yapıştırdım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder