6 Nisan 2010 Salı

İÇİ EBRULİ, DIŞI ÇİKOLATALI KEK




EBRULİ VE SOSLU KEK
2 büyük yumurta
1.5 sb şeker
1.5 sb süt
1/2 sb sıvıyağ
1 paket vanilya
5 damla tereyağ aroması (varsa)
1.pk kabartma tozu
çok az limon kabuğu rendesi ( 1 çk )
yaklaşık 3 sb ,2 kez elenmiş un
2 yk kakao.

SOS : göz kararı kullandığım, kahve dünyasından alınan sütlü kuvertür çikolatayı eriterek kullandım.( benmari usulü, ayrıca 2 tatlı kaşığı krema ekledim)


ebrulisi için :
3/1 hamurdan ayrılır, içine kakao eklenir ve yağlanmış kalıba dökülen beyaz hamurun üzerine yavaşça eklenir.çay kaşığı ile hareler yapılır.
170* pişer.
Soğuyunca üzerine erittiğiniz çikolatayı gezdirirsiniz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder