8 Nisan 2010 Perşembe

ILIK PATLİCAN SALATASI















Bugün iftarda etin yanına patlican salatası yaptık. Patlicanları odun ateşinde kuzinede közledik. Odun ateşinin isi sinince harika oluyor. Mutlaka deneyin.
Malzemeler
4 adet patlican
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
3-4 adet sivribiber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Patlican ve biberleri közleyip ince ince kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarmısaklarıda kıyın. Hepsini karıştırın. Sıvıyağı tavada ısıtın patlicanlı karışımı içine döküp hafif domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder