Sevdiğiniz insanlarla paylaşılan sofraların tadı bir başkadır. Aslında sofrada sunulanlar önemli değildir bence. Önemli olan keyifli anları birlikte, ama sevdiğiniz insanlarla paylaşmaktır. Ben böyle düşünüyorum. Çoğu zaman arkadaşlarımla, yani gerçek dostlarımla paylaştığım yemeklerde, gelen yemeğin tadı değil de benim için hoş sohbetler önemlidir.
Üstelik bu masayı paylaştığım ailem ise masada oturmanın, yemek bittikten sonra saatlerce keyifle konuşmanın, konuşmayı yemekten sonra, bazen mutfakta ayak üstü bile olsa devam ettirmenin tadı bir başkadır benim için.
Bu hafta sonu da böyle keyifli bir akşam yemeği, birlikte hoş sohbetle geçti..
Soframdakiler :
- Kırmızı Mercimek Çorbası (Sütlü)
- Tepsi Köftesi
- Et Sote (Biberiyeli)
- Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı
- Girit Usulü Bakla Ezme ( Kopanista)
- Mor Cibes Salatası
- Havuç Patates Mücveri
- Cevizli Taze Lor Ezme
- Kuru Biber Kavurması (Yoğurt Soslu)
- Havuç Kızartması ( Dereotlu Kese Yoğurdu sosu ile)
- Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
- Otlu Rulo Börekcikler
- Vişneli Çikolatalı Pasta
Cevizli Taze Lor Ezme
Daha önce paylaştığım cibes tarifi ile yapılan ama çiğ rengi mor olan mor cibes salatası
Dereotlu, kese yoğurtlu (Tire kese yoğurdu) havuç kızartması
Enginarın en çok sevdiğim hali zeytinyağlı sebzeli enginar çanağı
Havuç patates mücveri
Soframıza en son teşrif eden otlu (rezeneli) tatlı lorlu rulo börekçikler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder