8 Nisan 2010 Perşembe

SULU KÖFTE

ASLINDA DAVET SOFRAMDAKİ GÖRÜNTÜ BU DEĞİLDİ. AMA İFTAR SAATİ İKRAM TELAŞINA DALDIĞIM VE KİMSEYİ BEKLETMEK İSTEMEDİĞİM İÇİN SERVİS FOTOĞRAFLARIM YOK MALESEF... (SOFRAMDA SERVİSİNİ OKADAR ÖZENLE HAZIRLASAMDA, DAHA SONRADAN ACELEYLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARLA İDARE EDERSİNİZ UMARIM.)

MALZEMELER

  • 500 GR KIYMA
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 AVUÇ KISIRLIK BULGUR
  • 1-2 AVUÇ KIRIK PİRİNÇ
  • 1'ER ÇAY KAŞIĞI KEKİK, KİMYON, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
  • TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

YAPILIŞI

MARGARİN VE SALÇA HARİÇ TÜM MALZEME YOĞRULUR. MİNİK KÖFTELER YAPILIR. BİRBİRİNE YAPIŞMAYACAK KADAR UN SERPİLİR. SALLANARAK KÖFTELERİN HERYERİNE BULAŞMASI SAĞLANIR. BİR TENCEREDE MARGARİN VE SALÇA KAVRULUR. SICAK SU İLAVESİYLE KAYNATILIR. SU KAYNARKEN ÜZERİNE KÖFTELER İLAVE EDİLİR. KÖFTELERİN PİŞMESİ İÇİN KISIK ATEŞTE 1 SAATE YAKIN KAYNATILIR. TABAKLARA SERVİS EDİLİRKEN KÜP PATATES KIZARTMASI İLAVE EDİLİR. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder