7 Nisan 2010 Çarşamba

İncir Uyutması

Malzemeler
Yarım litre süt
12-13 tane incir
Yarım su bardağı şeker
Süslemek İçin
Ceviz
Yapılışı
İncirlerin sap kısımları kesilip sıcak suda bekletilir.Yumuşayınca sudan çıkartılıp doğranır.Süt ve şekeri tencereye alınıp ocağa konur.Karıştırılarak şeker eritilir. Süt parmağı yakmayacak sıcaklığa gelince ocaktan alınır. Doğranan inciri rondaya alınıp biraz sütten ilave edilip incirler iyice parçalanınca kalan sütüde ilave edip karıştırılır. Tatlı kaselere konulup üzeri kapatılıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletilir sonra dolaba kaldırılıp 1 sasat dolapta beklettikten sonra üzerine ceviz serpilir servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder