7 Nisan 2010 Çarşamba

MERMER CHEESECAKE



Cheese cake tiryakileri için güzel bir seçenek. Minik kızım bile bayıldı bu keke. Eminim sizlerinde hoşuna gidecektir. Kahvenin yanında da çok iyi gidiyor;))

MALZEMELER
125 gr pötibör bisküvi
2 Çorba kaşığı kakao
2 Çorba kaşığı tereyağ
250 gr krem peynir
120 gr toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
150 ml krema
200 gr bitter çikolata

YAPILIŞI
Bisküvileri robottan geçirip kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Bu karışımı yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Krem peyniri toz şekerle çırpın. Üzerine vanilyayı yumurtaları ve kremayı ileve edip karıştırın. Ayrı bir yerde çikolatayı benmari usulü eritin. Krem peynirli karışımın 1/3 ünü eritilmiş çikolata ile karştırın. Kalan krem peynirli karışımı kek kalıbına ekleyin. Üzerine çikolatalı karışımı yayın. Çatal yerdımı ile kekin üzerine mermer görünümü verin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Keki fırının içinde soğutup buzdolabına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder