7 Nisan 2010 Çarşamba

TENCERE KEBABI



Çok hafif ve lezzetli bir yemek. Bana göre tam bir yaz yemeği;) Orjinal adı aslında kazan kebabı. Kazanda pişirme olanağı zor olacağı için ben tencerede pişirdim ve tencere kebabı dedim:)) Birde bunu kazanda yavaş yavaş içine çekerek tadını bırakarak piştiğini düşünüyorum da kimbilir ne müthiş olur tadı.



MALZEMELER:



5-6 Büyük boy domatez

2-3 Diş sarmısak

Yarım kilo patlıcan

Yarım kilo kıyma

1 Soğan

Bayat ekmek içi

Bir Tutam maydonoz

İstenilen baharatlar ve tuz

2 Çorba kaşığı sıvı yağ



YAPILIŞI:


Önce köftemizi hazırlayalım. Bunun için bir kaseye soğanımızı rendeleyelim. Üzerine kıymamızı koyup güzelce karıştıralım. İçine baharatları, ekmek içini, maydonozu, istenirse samısakda rendeleyip elimizle yoğuralım. Minik minik yassı köfteler yapalım. Diğer yandan Patlıcanlarımızı soyalım ve yarımsaat kadar tuzlu suda bekletelim. Patlıcanlar beklerken biz domateslerimizi rendeleyelim. Tenceremize koyalım içine sarmısaklarımızı rendeleyip yağımızı ekleyelim. Patlıcanlarımızı tam kesmeden eninden yuvarlak olacak şekilde keselim. Yuvarlak olarak kestiğimiz patlıcanların arasına köfteleri dizelim. Sonra da patlıcanlarımızı tenceremize yerleştirip kısık ateşte pişirelim. Sıcakken servis edelim. Yanında garnitürlü pilavla süper oluyor:)) Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder