7 Nisan 2010 Çarşamba

İNCİR UYUTMASI



MALZEMELERİ:Kase başına 1,5 tane kuru incir kullanıyoruz.ben 15 tane kuru incir kullandım.incirlerin saplarını kesip bol suyla yıkıyoruz.minik minik doğruyoruz.üzerlerini hafif geçecek kadar ılık süt koyup incirlerin yumuşamasını bekliyoruz.yumuşayan incirleri elinizle iyice tane kalmayacak şekilde eziyoruz.diğer tarafda 2kg. sütü yoğurt mayalamak için kullandığımız ısıya ısıtarak getiriyoruz.(serçe parmağımızı yakmayacak kadar).ezdiğimiz incirleri içine katıp karıştırıyoruz.şekerini kendiniz ayarlayın çok tatlı seviyorsanız tozşekeri fazla katıp sevmiyorsanız az katıp iyice karıştırıyoruz.servis yapacağımız kaselere aktarıp kaselerin üzerlerini bir tepsiyle kapatıp üzerlerini kalınca bir örtüyle mayalanmaya bırakıyoruz. iki saat mayalanmasını bekleyip açıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz.üzerine antep fıstığı,fındık veya hindistancevizi serpip servis edebilirsiniz. afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder