Benim perişan kurabiye, elmalı üzümlü turta gibi mutfakla yeni tanıştığım zamanlarda çok sık yaptığım bir tarifti incirli cevizli kek....O zamanlar o kadar sık yapıyordum ki malzemeleri ezbere biliyordum. Yaptığım zamanlarda tarifi çok sık istendiği için çareyi bilgisayarda yazıp printerde çoğaltıp dağıtmakta bulmuştum:))
Araya başka tarifler girince ilk göz ağrım kekime sıra gelmemiş onu fark ettim.....
52.Porselen Demlik Çay Etkinliğine Gönderilmiştir.
Gereken Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 8 adet kuru incir
- 3 adet (orta boy) yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzerine pudra şekeri veya Dr.Oetker tarçınlı dekor süsleme şekeri
- İncirleri yıkayıp küçük küçük doğrayın.İncirleri 1,5 bardak dolacak şekilde yaklaşık 2 saat kadar sıcak suda bekletin.
- Şeker ve yumurtaları krema haline gelinceye kadar çırpın. Yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
- Su içinde yumuşattığınız incirleri, suyu ile birlikte karışıma dökün, ceviz ilavesi ile çırpın.
- Un, kabartma tozu ilave ederek karıştırın.
- Yağlanmış unlanmış fırın kabına dökün.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 30 dakika fırını hiç açmadan pişirin.
- Kürdan temiz çıkınca fırında çıkarın.Ilınmaya bırakın.
- Soğuyunca üzerini pudra şekeri veya tarçınlı süsleme şekeri ile süsleyin.
- İlk aldığım tarifte kekte katı yağ (125 gr) eritilerek kullanılıyordu. Katı yağ kullanmadığım için yarım bardak sıvı yağ yemeklik zeytinyağı kullanarak yaptım.Tadında bir değişiklik olmadı, daha da güzel olduğunu söyleyebilirim.
- İncirli kekin malzemelerinde yoğurt veya süt yok. İnciri yumuşattığınız su, bu malzemelerin yerine geçiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder