7 Nisan 2010 Çarşamba

İncirli Tatlı


Bu  tarifi Aysel teyzeden aldım , harika bir lezzet bırakıyor insanın ağzında.. Kınçay bak tarifi ekliyorum sonunda teşekkür ederim:)

İNCİRLİ TATLI:
6 adet incir dörde bölünüp az suda pişirilecek. bir kenarda soğusun.
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
malzemeler sıarasıyla çırpılır, incirlerde eklenir.
büyük kare borcam yağlanır ve hamur dökülür
170 c de pişirilir.

ŞURUBU
1,5  su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
bunlar kaynatılıp ılınınca kekin üzeriene dökülür

MUHALLEBİSİ
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
hepsi karışıtırılarak pişirilir
50 gr tereyağı atılıp ocak kapatılır.
kremanın ılınması beklenir 1 paket  toz krem şanti eklenip çırpılır
şurup dökülmüş kekin üzerine krema dökülür cevizle süslenir.
dolapta 2_3 saat bekletirlir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder