7 Nisan 2010 Çarşamba

İrem'in Doğum Günü Pastası 2


Pandispanya tarifini sevgili Hülya 'nın sayfasından aldım. Kızım bu doğum gününde Pamuk prensesli bir pasta istedi. Ben de alışveriş yapmaya üşendiğim için evdeki malzemelerle böyle bir pasta yaptım. Yani; çıkıp meyve almaya üşendim ama profiterol yapmaya üşenmedim:))
Aslında nehir görüntüsünü tart jöle ile yapacaktım ama evde tart jöle kalmadığı için kremşanti kullandım.

Malzemeler :
Pandispanyası için ;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 kahve fincanı un
Profiterol için;
Hamuru için;
2 su bardağı su
100gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Sosu için;
100 ml. krema
80 gr. Bitter çikolata
Arasına;
damla çikolata
fındıklı çikolata draje
Pastanın yanları ve üstü için;
1 paket Dr. Oetker kakaolu pasta kreması
1 poşet kremşanti
krem şanti ve kremayı hazırlamak için paketin üzerinde verilen miktarda soğuk süt
toz antepfıstığı
1 paket bitter çikolata (rendelenecek)
çakıl taşı görünümlü çikolata
mavi gıda boyası
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyuncakları
Yapılışı :
Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazları karıştırılıp yoğurt ve sıvıyağ eklenip biraz daha çırpılır. Elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırılıp, yağlanmış ve unlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika batırılan kürdan temiz çıkana dek pişirilir. (Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.)
Profiterol topları yapmak için;
Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır.
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.)Hazırlanan kremanın bir kısmı pandispanyanın üzerine sürmek için ayrılır, geri kalanı krema pompası ile profiterol toplarına doldurulur. (Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.)Üst sosu için kremayı ocağa alıp kaynatın. Sonra ince kıyılmış çikolata parçalarını ilave edin ve birlikte biraz pişirin.
Soğuyan pandispanya bir bıçak yardımıyla iki kat olacak şekilde kesilir. Bir miktar sütle pandispanya katları ıslatılır. (Pandispanya çok yumuşaksa gerek kalmayabilir.) Ayrılan labneli krema birinci katın üzerine sürülür. Profiterol topları düzgünce yerleştirilir. Damla çikolata ve fındıklı draje serpilir. Pişirilen üst sos ılık hale gelince profiterollerin üstüne gezdirilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır.
Dr. Oetker kakaolu krema üzerindeki tarife göre hazırlanır. Pastanın yanları ve üstü kaplanır. Pastanın ortası nehir görünümü vermek için boş bırakılır.
Krem şanti 1/2 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır. Bir kısmı mavi gıda boyası ile renklendirilir. Mavi kremşanti pastanın ortasına sürülür, kaşığın arkasıyla bastırılıp çekilerek dalgalı görünüm verilir. Yanlarına çakıl taşı görünümlü çikolatalar dizilir. Kenardaki boşluklara toz antepfıstığı serpilerek çimen görüntüsü elde edilir. Pastanın yanlarına rendelenmiş bitter çikolata serpilir. Kenarlar ayrılan beyaz kremşanti ile süslenir. Son olarak üzerine oyuncaklar yerleştirilip, buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder