1 Nisan 2010 Perşembe

İSLİM KEBABI TENCEREDE

İftar soframızdan kalan bir lezzet daha. İftara farklı bir şeyler hazırlama düşüncesi ile ayşe tüterin mutfağımızdaki bereket adlı yemek kitabını bakarken bu yemeğin ismi tanıdık ama yapılışı ve malzemeleri farklı gelip hemen denemek istedim. Ev halkı çok beğendi. Hem bu tarifi sizlerle paylaşmak hem de tekrar yapmak için buraya yazmak istedim. Daha önce köfteli olan islim kebabın tarifini vermiştim.
malzemeler:

  • 1 kg. kemiksiz kuzu eti
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • su,tuz

yapılışı: Eti parçalara bölüp, tencereye yerleştirelim. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, tuzu, tane karabiberi ve defne yaprağını bırakıp, kısık ateşte bir saat pişirelim. Diğer tarafta patlıcanları dörde bölüp ortadan bir daha enlemesine keselim. Uzun parçalar halinde hazırladığımız patlıcanları kızartalım. Etin üzerine patlıcanları dizip, patlıcanları da dilimlenmiş domateslerle örtelim. En üstü yeşil biberleri bırakıp, bir su bardağı ılık su ilave ettikten sonra, kısık ateşte kapağını hiç açmadan 45 dakika daha pişirelim.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder