8 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAK PÜRELİ KREP
















Malzemeler
1 su bardağı ıspanak püresi
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un
içi için
3 adet patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
üzeri için
kaşar peyniri
Yapılışı
Krep için tüm malzemeleri karıştırıp mikserle çırpın. Birer kepçe alıp yağsız teflon tavada pişirin. İçini hazırlamak için patatesleri soyup tavla zarı iriliğinde küpler halinde doğrayın. Kaynar suda haşlayın. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. Haşlanmış patateslerin tuzunu ve baharatını katın. Kreplerin içerisine patatesli harcı paylaştırıp kapatın. Kapatma yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine kaşar peyniri koyun. Kaşarlar eriyinceye kadar sıcak fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder