8 Nisan 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI KOZALAKLAR



Kozalakların tarifini bana İzmir'den sevgili eltim Gülderen Ablam verdi. ( Kendisi çoooooooook uzak akraba olurda) Bu süper tarif için çok teşekkürler Gülderen Abla'cığım.
Malzemeler;
* Bir kutu pirinç patlağı,
*125 gr tereyağı,
*125 gr bitter çikolata
*2 çorba kaşığı kakao,
*2 çorba kaşığı bal
*Üstüne serpmek için hindistan cevizi,
Hazırlanışı;
1. Öncelikle tereyağı ve bitter çikolata bir kapta beraberce benmari usulü eritilir.
2.İçine bal ve kakao karıştırılır. İyice karıştırılır.
3.Bu karışım pirinç patlaşkarının üzerine dökülür ve tüm malzeme bir güzel karıştırılır.
4. Karıştırılan malzemeden kaşıkla parçalar alınarak, limon sıkacağının çukur olan arka kısmına doldurularak hafifçe bastırılaır. Daha sonra limon sıkacağından dökmeden bir tepsiye ters çevrilerek çokarılır. Tüm malzeme bu şekilde şekillendirildekten sonra buzdolabına konarak mümkün olduğu kadar uzun süre bekletilerek donmaları sağlanır.
5. Servise yakın bir zamanda servis tabağına alınarak üstlerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi üstlerine kar yağmış gibi duruyorlar. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder