Karamelli lezzetleri sevenler için nefis bir pasta diyebilirim.
Tarifi büyük kare borcama döşeme sırasına göre vericem.
1- Cam kaba bir sıra kedi dili (savyer bisküvi) dizilir
2- 1 lt süt
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
vanilya
Bunların hepsi karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremanın içine bir paket toz krem şanti eklenir çırpılır.
Savyerlerin üzerine krema dökülür.
3- 2 milföy hamuruna yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
pişen milföyler soğunca ufalanır ve kremanın üzerine serpiştirilir.
4- Bir tavaya 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker konur
karmelleşen şekerin üstüne önce 1/2 çay bardağı sıcak su eklenir.
1 kutu krema da eklenip akıcı bir karamel yapılır.
5- Dolapta dinlendirilen pasta , servis yapılırken dilimlerin üzerine karamel dökülür.
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder