8 Nisan 2010 Perşembe

Kıtırlı Karamelli Tatlı

Karamelli lezzetleri sevenler için nefis bir pasta diyebilirim.

Tarifi büyük kare borcama döşeme sırasına göre vericem.

1- Cam kaba bir sıra kedi dili (savyer bisküvi) dizilir

2-  1 lt süt
      1 su bardağı tepeleme un
      1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
      vanilya
   Bunların hepsi karıştırılarak pişirilir.  Soğumaya bırakılır.

Soğuyan kremanın içine bir paket toz krem şanti eklenir çırpılır.

Savyerlerin üzerine krema dökülür.

3- 2 milföy hamuruna yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
     pişen milföyler soğunca ufalanır ve kremanın üzerine serpiştirilir.
 
4- Bir tavaya  1 su bardağından 2 parmak eksik şeker konur
     karmelleşen şekerin üstüne önce  1/2 çay bardağı sıcak su eklenir.
    1 kutu krema da eklenip  akıcı bir karamel  yapılır.

5- Dolapta dinlendirilen pasta , servis yapılırken dilimlerin üzerine karamel dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder