8 Nisan 2010 Perşembe

Üç Renkli Salata

Malzemeler
1 kg haşlanmış patates
5 tane havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet taze soğan
Yarım kırmızı lahana veya kırmızı pancar turşusu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Limon
Sıvıyağ
Yapılışı
Patatesler rendelenip yarısı ayrılır.Ayrılan patatesin yarısına maydonoz,soğan,karabiber,kırmızıbiber,tuz,sıvıyağ ve yarım limon suyu eklenip yoğurulup kelepçeli kalıbın tabanına konulup sıkıştırılarak yayılır.Havuçlar rendelenip tavaya alınır.Biraz sıvıyağ ilâve edilerek 2-3 dk sotelenir.Ocaktan alıp biraz ılındıktan sonra patateslerin üzerine dökülüp yayılır.Kırmızı lahana rendenip ince tarafıyla rendelenip tuz ve limon suyu ilave edilerek biraz ovulur.Ayrılan patates ve sıvı yağ ilave edilip karıştırılır. Havucun üzerine ilave edilip yayılır el ile bastırarak sıkıştırılır. Dolapta 2 saat dinlendirilip servis yapılır. İstenirse üzerine servisten önce mısır serpip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder