6 Nisan 2010 Salı

Ispanaklı Ekşili Köfte

Ispanaklı Ekşili Köfte

Bilgisayar mağduru olak hayatıma halen devam etmekteyim.Yine de bir şekilde bozuk ekran kartı ile bağlantımı sürdürüyorum.
Ispanaklı Ekşili Köfteyi sıklıkla yaparız aslında.Lezzetini çok beğeniyorum,hem çorba hem de bol vitaminli bir yemek oluyor.Denerseniz eminim çok beğeneceksiniz.

Ispanaklı Ekşili Köfte

Bu yemeği'de bu ay "Ye #44 Yöresel Lezzetler" etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Mine'ye gönderiyorum.Etkinlik için şimdiden kolay gelsin.

Malzemeler
- 2 su bardağı yarma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı erik ekşisi
- 400 gr . ıspanak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı yeşil mercimek(varsa kahverengi mercimek)
- Tuz

Hazırlanışı:
1- Hamurunu hazırlamak için : Yarma, ince bulgur, tuz ve su yoğrularak bir hamur elde edilir.(fazla yumuşak olmamasına dikkat edin.Suyunu azar azar ekleyin) Daha önce çimdik köfte tarifi vermiştim.Hamur yine aynı şekilde hazırlanıyor.Linki burada
2- Hazırlanan hamurdan parçalar kopartıp nohut büyüklüğün de yuvarlayın.Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip kavurduktan sonra salçasını ilave edin.
3- Üzerine 6 bardak su ekleyin ,kaynadıktan sonra nohut şeklini verdiğimiz hamurları tencereye ilave edin ve 10 dakika kaynatın.
4- Diğer taraftan yeşil mercimekleri, bir taşım pişirin.Siyah suyunu süzüp bekletin.
5- Ispanakları yıkayıp temizledikten sonra irice doğrayın.Bulgurlu köfte kaynamaya devam ederken içine ıspanakları ve erik ekşini ilave edin.
6- En son yeşil mercimeği ekleyin.Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
7- Sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun.

Pelince : Yemeğin suyu aslında göz kararı ekleniyor.Malzemeler konulduğunda üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.Eğer erik ekşisi yoksa limon suyu koyup pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder