6 Nisan 2010 Salı

PORTAKAL ÇİÇEĞİ





MALZEMELER:
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
1 kabartma tozu
alabildiğince un
İçine:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
üzerine:
1 yumurta sarısı
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
1 adet portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Sıvıyağı,portakal suyunu,kabartma tozunu bir kaba alıp karıştıralım.İçine azar azar unu ilave ederek,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde dene kadar yoğuralım.Hamuru bir kenarda bekletelim.İç malzemesini karıştırıp hazırlayalım.Hamuru yarım cm inceliğinde açalım.Bardak ile yuvarlaklar keselim.Yuvarlaklara eşit aralıklarla 4 adet kesik yapalım.Cevizli içten bir miktar koyalım.Kesikler sonucu oluşan kanatlardan ikisini cevizli harcın üzerine toplayalım.Diğer ikisini de kanatların üzerinde birleştirelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 200C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirelim.Bu arada şerbeti için şekeri,suyu ve limonu bir tencereye alalım.Kaynadıktan sonra portakal kabuğu rendesini ilave edelim ve soğutalım.Bir süre beklettikten sonra şerbeti szüelim.Fırından çıkardığımız tatlıların üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim.Şerbetini çektikten sonra soğutup servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder