8 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI AÇMA BÖREK..




Denizli'den fırtınalı ve yağmurlu bir günden merhaba:) Kış geldi gidiyor ama daha bir tane bile kar görmedik:( biraz buralarada yağsa sabah bir uyansak heryer bembeyaz olsa:))

Geçen hafta oldukça yoğun geçti, salı günü Kültür Aşı programı ekibi geldi çekimler yapıldı öyle böyle derken koştur koştur gün nasıl geçti anlayamdım. Tabiiki ertesi günü toparlanma temizlik:) Cumartesi günü akşam ablamın oğlunun sünnet düğnü vardı ve aynı gün bizim program yayınlandı. Akşam düğüne gelen misafirler programı seyrettiklerini çok beğendiklerini söylediler aman nasıl mutlu oldum:))) Teşekkürlerimi sunuyorum herkese:))

Şimdi gelelim börek tarifine; arkadaşım Seher'de yemiştim bu böreği sonra bende denedim kolay ve lezzetli bir börek.

Malzemeler.
1 su bardağı ılık su.
1 su bardağı ılık süt.
1 çay bardağı sıvı yağ.
Aldığı kadar un.
Tuz, bir fiske şeker.
Hamurun arasına sürmek için 1 paket yumuşak margarin.

İç harcı için..
400 gr ıspanak yıkanır doğranır ve tuzla iyice ovulup suyu sıkılarak bir kaba alınır.
1 tane pırasa ince ince doğranır ıpanakla karıştırılır.
400 gr kadar beyaz peynir rendelenip bütün malzeme karıştırılır içine tuz ve biraz şeker atılır ki ıspanağın buruk tadını şeker alır.

Hamuru yoğurup 1 saat kadar dinlendirelim.
Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
Margarini'de 12 eşit parçaya bölelim.

Her bezeyi merdana ile pasta tabağı büyüklüğünde açıpiçine 1 parça margarini koyup iki ucunuda ortaya katlayıp kitap gibi kapatalım.
Bütün hamurları aynı işlemi uyguladıktan sonra tekrar hamurları açıp ikinci yağ parçaları ile hamuru yağlayıp yine aynı şekilde kapatalım.

Hamurları dikdörtgen şekilde açıp içine ıspanakları serpiştirip rulo şeklinde saralım.

Sardığımız hamuru 6 eşit parçaya keserek tepsiye yerleştirelim.

Bütün hamurları hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra böreklerin üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim.

200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.

Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder