8 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI FINDIKLI ÇİKOLATALI PASTA ( ISFINÇİK PASTASI


ISPANAKLI AMA MİSLER GİBİ FINDIK KOKUSUYLA BİRDE ÇİKOLATA TADI KATILDI YEMEDE YANINDA YATLIK BİR PASTA ÇIKTI ORTAYA BİZ KISACA ISFINÇİK PASTASI KOYDUK ADINI:))
MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
100 gr. margarin
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
bir su bardağı rondodan geçirilmiş ıspanağın süzülmüş suyu
4 su bardağı fındıklı kek un
KREMA:
1 lt. süt
4 y.kaşığı un
4 y. kaşığı şeker
2 y. kaşığı kakao
2 y. kaşığı nişasta
80 gr. lık bitter çikolata
50 gr. margarin
YAPILIŞI:kek malzemelerimizi önce yumurta,şekerle iyice çırpıyoruz.ardından sütü, ıspanak suyunu, margarini,sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz unuda ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz 175 derecede pişiriyoruz. krema malzemelerini çikolata ve margarin hariç karıştırıp el blendırı ile çırpıyor karıştırarak pişiriyoruz.içerisine margarini ve çikolatayı atıp karıştırıyoruz sıcakken parlaklaştırıyor kremamızı kek ve krema soğuyunca kekimizin tepesi acayip kabarıyor üzerini hafifce kesip çıkarıyoruz çıkan parçayı bir güzel ufalıyoruz üzerini süslemek için ayırıyoruz sonra kekimizi ortadan ikiye kesiyoruz. arasına kremamızı sürüp diğer katı kapatıyoruz üzerini kremalayıp ufaladığımız kek parçalarıyla rendelenmiş çikolatayla süslüyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder