8 Nisan 2010 Perşembe

KREMALI KÜLAH KURABİYE


MALZEMELER
Hamur için;
*1 yumurta,
*4 çorba kaşığı pudra şekeri,
*100 gr oda ısısında tereyağı,
*2 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı buzlu su.
Krema malzemesi;
*2 su bardağı süt,
*1 paket Dr Oetker kakaolu puding,
*1 paket Dr Oetker krem şanti,
*80 gr bitter çikolata
Süslemek için;
Şeker hamurundan kelebek veya çiçek motifleri,
Çekilmiş antep fıstığı.
Hazırlanışı;
1. Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtalım.
2. Hamur malzemelerini sırasına göre yoğurup elde ettiğimiz hamuru strec folyoya sarıp sırası gelinceye kadar buzdolabına koyalım.
3. Hamur dolapta beklerken, krema için sütü, kakaolu pudingi ve krem şantiyi karıştırarak, bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
4. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp mikserle 5 dakika kadar çırpalım.
5. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritip, muhallebinin içine katarak, mikserle 5 dakika daha çırpalım ve kremayı bir kenara alarak ve arada bir çırparak soğutalım.
6. Hamurumuzu saracağımız, metal külahları margarin ile güzelce yağlayalım. ( İyi yağlanmayan külahlar hamura yapışır ve hamur kolayca ayrılamaz )
7. Buzdolabından çıkardığımız hamurdan uygun büyüklükte parçalar alarak merdane yardımı ile açalım ve saracağımız külahlara uygun büyüklükte üçgen parçalara ayıralım.
8. Her bir üçgen parçayı metal külahlara saralım. Yanlız sararken külahların üst kısımlarında biraz boşluk kalmasına özen gösterelim. Sonradan pişen kurabiyeleri çıkarırken açıkta kalan bu metal kısımdan çekip çıkaracağız.
9.Sardığımız külahları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek fırına verelim, yaklaşık 10-12 dakika piştikten sonra, çok kızarmadan fırından çıkaralım ve iyice soğutalım.( Bu ölçülerde tam 12 adet külah çıkıyor)

10.İyice soğuyan külahlarımızı, açıkta kalan metalden tutarak ve çok hafif burgu şeklinde döndererek,kurabiyelerden ayıralım.
11. Soğuyan kremamızı, sıkma torbasına doldurarak, külahlarımızın içine iyice dolduralım.
12. Külahların ağız kısmında kalan kremalarını çekilmiş antep fıstığı ve şeker hamurundan yapılmış şekillerle süsleyerek servis tabağına yerleştirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder