7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI TAVUK SARMA



BU YEMEĞİMİ SEVGİLİ BİRSEN'İN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI DAVET YEMEKLERİ ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM.


MALZEMELER


  • 1 PK TAVUK GÖĞÜS ETİ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZITOZBİBER, KEKİK
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

İÇİ İÇİN

  • 250 GR ISPANAK
  • 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN
  • TUZ

ÜZERİNE

  • GALETA UNU

YAPILIŞI


GÜĞÜS ETLERİNİ İNCE SARMALIK DÖVDÜRÜN (İNCELTİN). BAHARAT, EZİLMİŞ SARIMSAK,ZEYTİNYAĞ VE SÜT KARIŞIMINA KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİN.


ÖTE YANDA ISPANAKLARI AYIKLAYIP DOĞRAYIN. SOĞANLA BİRLİKTE KAVURUN.


ETLERİN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE ISPANAKLARI KOYUP SARIN. AÇILMAMASI İÇİN ETLERİ KÜRDANLA TUTTURUP GALETA UNUNA BULAYIN.


TAVADA ÇEVİREREK HER TARAFINI KIZARTIN. DAHA SONRA (PİŞMESİ İÇİN) TAVANIN KAPAĞINI KAPATIN. KISIK ATEŞTE ARASIRA ÇEVİREREK PİŞİRİN. DİLİMLEYEREK YANINDA PİLAVLA SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder