5 Nisan 2010 Pazartesi

İyi ki Doğdun Küçüğüm!


-Kıza benziyor, büyük bir ihtimalle kız!
Bu cümle mutluluğumuza sebepti.

İyi ki doğdun küçüğüm!






Pastamız yine çilekliydi. Hazır pasta keki kullandım.
Malzemeler:
Bir adet hazır pastataban
2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Dr. Oetker Meyveli Sos
Bolca çilek
Crem Pattisserie İçin:
1/2 lt. süt
50gr buğday nişastası
150gr. toz şeker
2 yumurta
Bir paket şekerli vanilin
Crem Pattisserie'nin Yapımı:
Sütü tencereye koyup, şekerin yarısını ekleyin. Şekerin diğer yarısını da başka bir tencereye koyun, üstüne yumurtaları ve vanilyayı katıp çırpın, nişasta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın Ocakta kaynayan sütü de ekleyip tekrar karıştırın ve yeniden ocağa alın. Piştiğinde kabuk bağlamaması için karıştırarak soğutun.
Pasta kekini çilekli sütle ya da sulandırılmış çilek reçeli ile ıslatıp, ilk kata crem pattisserie sürün. Üzerine doğranmış meyveleri, meyvelerin üzerine de krem şantiyi sürüp, yine ıslatmış olduğunuz ikinci kat keki kapayın. Pastanın her yanını krem şanti ile kaplayın. Kenarlarını da elinizle bolca hindistan cevizi ile kapatın.
Meyveli sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, karıştırarak ılımasını sağlayın, fazla soğuyup pelteleşmesine izin vermeden, dikkatlice kekin üzerine yayın. Buzdolabına koyup biraz donmasını bekleyin.
Külah şeklinde sardığınız yağlı kağıdın içine doldurduğunuz krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder