5 Nisan 2010 Pazartesi

Kabak Beğendi

Kabak salatasını, tüm kabak severlere şiddetle tavsiye ederim..Ben üzerine ceviz ekleyemedim(kırılmış hazır yoktu).Görüntüsünü yakından sizlerle paylaşmak içinde üzerine sarımsaklı yoğurt eklemedim(eve yapmıştım).Sizlerde misafirlerinize enfes bu salatayı yapabilirsiniz.Kalabalık misafirlere hazırlyacaksanız,3 kg kabaktan denemenizi tavsiye ederim..Un ve yağ oranınıda artıracaksınız haliyle..Şimdiden afiyetler olsun..!
2
Malzemeler
1 kg kabak
1,5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
ceviz
sarımsak
yoğurt
dereotu
1
Hazırlanışı
Kabaklar rendelenir.
Yağ ve un kavrulur.
Un topaklanmayı bırakıp kendini salınca, kabaklar eklenip pişirilir.
Servis tabağına yayılır.
Üzerine iri dövülmüş cevizler serpiştirilir.
Üzerine dereotlu,sarımsaklı yoğurt yayılır.
Üzerinede sıvıyağ yakılmış pul biber serpiştirilir.

DSC04206
Bol baharatlı zeytinyağlı top kabak
Malzemeler
1 kg top kabak
1 det domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
biberiye,kişniş,kimyon,karabiber,tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı
Soğanlar,sarımsak,domates biraz kavrulup baharatları eklenir.
Sonrada elma dilimi kesilmiş kabaklar eklenip su eklenmeden pişirilir.

Not:Domates eklemeyip kaşık değdirmeden kavurmasını da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder