6 Nisan 2010 Salı

Kahveli ve Çikolatalı Kek



Bizim evde en sevilen, çok sık istenen bir kekle devam edelim kaldığımız yerden. Un oranını az tutup yumuşacık, hatta ununu katmadan önce ayrılan harcı çıkar çıkmaz üzerine döküp ıslak kek şeklinde sunduğunuzda hani şu reklamında ağzını burnunu batıran kızın yediği brownie kıvamında nefis bir kek çıkıyor ortaya. Hele ki varsa birazcık rom, belki üzerine erimiş çikolata, of of!
Bu güzel keki sevgili Ferah'ın Kekler Etkinliği'ne gönderiyorum.

Malzemeler:
  • 4 yumurta

  • 2 su bardağı tozşeker

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 kahve fincanı damla çikolata

  • 1 kahve fincanı kakao

  • 1 kahve fincanı çözünebilir granül kahve
Yapılışı:


Yumurtaları tozşekerle birlikte üç dört dakika mikserle çırpın. Sııvıyağ ve sütü ekleyin. Sonra kakao, kahve, kakao ve romu ekleyin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin, karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Soğuyunca afiyetle yiyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder