8 Nisan 2010 Perşembe

Kakaolu Kurabiye


Malzemeler :
250 gr. tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
2-2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Süslemek için;
marmelat ve toz fıstık
Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri parmak uçlarıyla birbirine yedirilir. Diğer malzemeler ve aldığı kadar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Krema pompası yardımıyla şekil verilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Pişen kurabiyeler soğuyunca bir uçları önce marmelada, sonra toz fıstığa batırılarak süslenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder