8 Nisan 2010 Perşembe

MEYVELİ TART



MALZEMELER;
Hamur malzemeleri;( Bu tart hamuru tarifi Sevgili, Gelincik-Burcu'ya aittir.)
*100 gr eritilmiş margarin,
*2 yumurta,
*1 tutam tuz,
*2 çorba kaşığı süt,
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*125 gr un,
*100 gr tozşeker.

*50 gr bitter çikolata ( benmari eritilmiş )

Krema malzemesi;
*1 yumurta sarısı,
*1,5 su bardağı süt,
*1/2 su bardağı şeker,
*1 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme),
*1/2 paket vanilya,
*1/2 paket krem şanti,
*1/2 su bardağı süt( krem şantiyi hazırlamak için )
Üstü için;
*1 adet kivi,
*2 adet küçük muz,
*200 gr çilek
*2 yemek kaşığı çok az su ile karıştırılmış süzme bal.( Meyveleri parlatmak için )
veya istediğiniz her türlü meyveyi kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı;
1.Tüm hamur malzemesini mikserle 3-4 dakika çırpın.
2.Hamur karışımını yağlanmış, unlanmış 26 cm çapındaki tart kalıbına dökün ve kaşık yardımı ile düzeltin.
3.170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk.pişirin.
4.Piştikten sonra fırından çıkararak soğumasını bekleyin ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
5.Tart hamurunuz soğurken, krema malzemelerini krem şanti ve vanilya hariç muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6. Pişen kremanın içine vanilyanızı da katarak mikserlere iyice çırpın.
7.1/2 bardak süt ile 1/2 paket krem şantiyi çırpın ve kremanızın içine katarak 1-2 dakika daha çırpın.
8.Benmari usulü ile erittiğiniz çikolatayı fırça yardımı ile tart hamurunun sadece çukur olan kısmına, hamur tamamen kapanıncaya kadar sürün.
9.Kremayı çikolatanın üstüne, tartın ortasını tamamen kapatacak şekilde yayın.
10.Meyveleri dilediğiniz şekilde dilimleyerek, kremanın üstüne yerleştirin. Ben ortaya yerleştireceğim çilekleri dilimlemeyip, bütün bıraktım ve fırça ile daha önceden erittiğim çikolatadan artanla süsledim.
11.iki kaşık süzme balı, 1 yemek kaşığı ılık su ile gevşetip yine fırça yardımı ile meyvelerin üstüne sürün. Böylece hem meyvelerin kararmasını önlemiş olursunuz hemde meyveler parlamış olur.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder