8 Nisan 2010 Perşembe

ÜZÜM SUYU






















Malzemeler
5 kilo kokulu siyah üzüm
2 su bardağı su
Yapılışı
Üzümleri salkımlarından ayırıp yıkayın.






























Tencereye koyun üzerine 2 su bardağı kadar suyuda ilave edin. Üzümler yumuşayıncaya kadar pişirin. Temiz bir tülbentten iyice suyunu süzdürüp posasından ayırın. Süzdürdüğünüz üzüm suyunu tekrar tencereye koyun. Yarım saat daha ocakta kaynatın. Sıcakken kavanoza koyup hemen kapatın. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
















Üzümleri ben bizim bahçeden topladım. Şeker kullanmadım, çünkü üzümler çok tatlıydı. Üzüm suyunu tüketirken içerisine isterseniz su katabilirsiniz ama ben sulandırmadan içiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder