7 Nisan 2010 Çarşamba

KAPAMA PİLAV
















Kapama pilava aslında arpacık soğan kullanılıyor. Bizim evde bugün olmadığı için ben normal soğan kullandım. Böylede hiç fena olmadı. Tam başlı başına bir yemek gibi. Orjinalinde içine bezelyede konmuyor ama biz sevdiğimiz için içine kattık.
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz,pulbiber,kekik
Yapılışı
Pirinci 20 dakika sıcak tuzlu suda bekletin.Kuşbaşı eti sıvıyağda kavurun. Pişmesine yakın piyazlık doğranmış soğanları,tuzu ve baharatlarını katın. Soğanlar yumuşayıp pembeleşince ocağın altını kapatıp haşlanmış bezelyeyi katın. Pirinci tereyağında 1 çay kaşığı tuzla kavurun. Isıya dayanıklı bir kabın içine etli harcı doldurun. Teflon bir tencerenin tam ortasına kabı ters çevirin. Kenarlarına pirinci dökün. Pirinçlerin üzerini geçinceye kadar yaklaşık 3 su bardağı sıcak su dökün. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika demlendirin. Pirinci hafif karıştırın. Ortasındaki kabı çatalla kaldırın. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder