7 Nisan 2010 Çarşamba

PATLICAN YEMEĞİ

BASİT VE LEZZETLİ BİR YAZ YEMEĞİNE NE DERSİNİZ.... BUYRUN TARİFE...

MALZEMELER
  • 3 AD PATLICAN
  • 2 AD BİBER
  • 2 AD DOMATES
  • 1 AD SOĞAN
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
  • YETERİNCE SIVI YAĞ
  • TUZ,KARABİBER,KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE PATLICANLAR ALACALI SOYULUR. KÜP DOĞRANIR. TUZLU SUDA BEKLETİLİR. BİBERLERDE AYNI BÜYÜKLÜKTE DOĞRANIR. DOMATESİN KABUKLARI SOYULUP KÜP DOĞRANIR. SOĞAN SOYULUP KÜP DOĞRANIR. KARNI YARIK TENCERESİNE YAĞ VE SOĞAN KONUR. SOĞAN PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. TUZLU SUDAN ÇIKARTIP KURULANAN PATLICANLAR İLAVE EDİLİR. ARDINDAN BİBERLERDE İLAVE EDİLİP BİR İKİ DK KAVRULUR. DAHA SONRA SALÇASI TUZU VE BAHARATI İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. EN ÜSTE DOMATESLER KONUP AZ SU İLAVE EDİLEREK KAPAĞI KAPATILIR. KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. SICAK OLARAK VE ARZUYA GÖRE PUL BİBERLE SERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder