7 Nisan 2010 Çarşamba

KAPLAMA PATLİCAN
















Malzemeler
8 tane patlican
1 tavuk göğsü
1 tane haşlanmış patates
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
sosu için
1 çorba kaşığı tereyağ
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı
Patlicanların kabuklarını tamamen soyup tuzlu suda bekletin. Kızartıp havlu kağıdın üzerine alın. Tavuk göğsünü robotta çekin içine ekmek içi, haşlanmış patates, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip köfteyi hazırlayın. Sekiz parçaya ayırın. Kızarmış patlicanları köfteyle kaplayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için sarımsakları ezin. Tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesleri katın. Tuzunu ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlicanları servis tabağına alıp sosla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder