5 Nisan 2010 Pazartesi

Kara lahana yemeği

malzemeler;
2 bağ kara lahana
1 baş soğan
1 kase haşlanmış barbunya
1 kase haşlanmış mısır
1 kaşık salça
3,4 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvıyağ
tuz,kırmızı toz biber
4,5 kaşık mısır unu
yapılışı;
lahanalar ayıklanıp yıkandıktan sonra 5,10 dakika haşlanır.haşlandıktan sonra ince ince kıyılır.diğer tarafta tencereye sıvıyağ konur kıyılmış soğanlarda kavrulmaya başlanır.sırasıyla salça,lahana,barbunya,mısır,tereyağ ve kaynamış su eklenir.pişmeye bırakılır.pişmeye yakın mısır unu,tuz ve biberi eklenir.mısır unu önce konursa tencerenin dibi tutar.hepsi kaynayınca altı kapatılıp,yemek biraz dinlenmeye bırakılır.afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder