5 Nisan 2010 Pazartesi

Karalahana dolması...


Malzemeler;
3 bağ karalahana
150 gr kıyma
2 baş soğan
1,5 bardak pirinç
nane,tuz,karabiber
sıvıyağ
1 kaşık domates
1 kaşık biber salçası
1 kase yoğurt,2 diş sarmısak,tuz
Yapılışı;
Lahanaların tazeleri seçilir,büyük yapraklı ve kart olmasın,sapları kesilir,yıkanır ve kaynar suya bir iki dakika sokup çıkarlır,erimemesi için..
Başka bir yerde içi hazırlanır,pirinçler yıkanır,süzülür,soğanlar ince ince kıyılır,pirince eklenir,kıyma,salça,baharatlar ve sıvıyağda gezdirilir..iç hazırdır.Yapraklar kalın kalın sarılır,sarılan dolmalar,tencereye dizilir,üzerine ister tereyağ ister sıvıyağ gezdirilir,salçalı sıcak su hazırlanır,tuz ekilir,üzerine bir tabak kapatılır(dolmalar dağılmasın diye)..Su kaynayınca kısık ateşe alınır..Piştikten sonra servis tabağına dizilir,arzuya göre üzerine sarmısaklı yogurt gezdirilir..Deneyecek olanlar için afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder