5 Nisan 2010 Pazartesi

KARAMELİZE ŞEFTALİLİ MİLFÖYLER







Hepimizin zamansızlıktan yakındığı anlar vardır.... Ne kadar sistematik davransak da, bir bakmışız hala istediğimiz gibi bir tatlı ortada yoktur...
Böyle zamalarda tek kurtarıcım, nadiren de olsa yaptığım milföyler oluyor. Ramazanda çay yanına çok acil yetiştirdiğim bir lezzeti paylaşmak istiyorum sizlerle..
Biliyorsunuz daha önce çok çeşitli karamelize lezzetler paylaştım sizlerle, şimdide buyrun milföylü şeftaliye.....

ŞEFTALİLİ MİLFÖYLER ( 10 KİŞİLİK ! )

10adet kare milföy (oda ısında)
3 iri boy dilimlenmiş şeftali
4 yk şeker,
1 çk tereyağ
pudra şekeri
kürdan

teflon tavada,yağ şeker ve şeftali karamelize edilip soğutulur.
milföylerin ortasına şeftali dilimleri konup , her ik ucundan kapatılıp kürdanlanır.
170* pişirilip soğuyunca , üzerine pudra şekeri serpilir.




AFİYETLER OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder