8 Nisan 2010 Perşembe

KARIŞIK KURU DOLMA




















Malzemeler
20 adet kuru patlican
20 adet kuru biber
3 adet soğan
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
tuz
karabiber
yenibahar
pulbiber
5 diş sarımsak
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın. Biraz su ekleyip malzemenin birbirini tutmasını sağlayın. Kuru patlicanları ve biberleri biraz haşlayıp süzün. İçlerine iç malzemeden yarılarına gelecek kadar doldurun. Tencereye birbirlerine uçları değicek şekilde dizin. Üzerine bir tabak kapatın. Üzerini aşmıcak şekilde sıcak su dökün. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not: Biraz iç harçtan kaldığı için onunlada yaprak sarması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder