8 Nisan 2010 Perşembe

Sütlü Ramazan Lokmasi - Yemek Tarifi

Sütlü Ramazan Lokmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
Yarim paket tereyagi veya margarin 2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardagi süt 4 adet yumurta
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
YAPILIŞ TARİFİ
Önce serbetini hazirlayip sogumaya birakin. Yarim paket yagi tencerede eritin. Içine irmigi koyun, hafif ateste kivami gelinceye kadar kavurun. Üzerine soguk olarak 2 bardak süt döküp karistirin. Çok hafif ateste sütünü çekmesi için agzi kapali olarak bekletin. Tekrar karistirip sogutun.
4 adet yumurtayi teker teker kirarak yedirin. Hamurdan küçük küçük
parçalar alin. Avuç içinde bu hamurlari yuvarlayip bir kaba dizin. Tavada
kizdirdiginiz ayçiçek yaginda kizartin. Yagini süzdürerek önceden
hazirladigiriz serbetin içine atin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder