8 Nisan 2010 Perşembe

KARNI YARIK BÖREK

BU TARİFİMİ 49.P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ MUTFAKTASANAT'A GÖNDERİYORUM...
BU BÖREĞİ HEMEN HERKES BİLİR... BENİM NASIL YAPTIĞIMI MERAK EDENLER, BUYRUN....
MALZEMELER
  • 3 YUFKA
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD SU

İÇ MALZEMESİ İÇİN PEYNİR YADA LOR+ DOMATES+BİBER DİLİMLERİ

YAPILIŞI

YUFKALARIMIZIN İLKİ SERİLİR. SIVI YAĞ VE SU KARIŞIMINDAN HERYERİNE SÜRÜLÜR. ÜZERİNE İKİNCİ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. ÜZERİNE ÜÇÜNCÜ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. 8 E BÖLÜNÜR. SİGARA BÖREĞİ GİBİ UÇ KISMINA PEYNİR KONUP SİGARA BÖREĞİNDEN DAHA GEVŞEK SARILIR. FIRIN TEPSİSİNE ALINIR. ORTALARINDAN KESİKLER ATILIR. KESİLEN YERLERE DOMATES BİBER DİLİMLERİ KONUR. KALAN SIVI KARIŞIM ÜZERLERİNE SÜRÜLÜR. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. ILIK SERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN...

NOT: SIVI KARIŞIMDAN KALMAMIŞSA ÜZERİNE YUMURTA SARISIDA SÜREBİLİRSİNİZ... BU BÖREĞİ SARDIKTAN SONRA ARALARINA STREÇ FİLM KOYARAK POŞETLEYİP DONDURUCUDA SAKLAYABİLİRSİNİZ... MİSAFİRİNİZ GELDİĞİNDE DONDURUCUDAN ÇIKARIP ORTALARINI KESİP PİŞİREBİLİRSİNİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder