8 Nisan 2010 Perşembe

KARNI YARIK POĞÇA

OĞLUŞUMUN RAHATSIZLIĞI BENİM RAHATSIZLIĞIM DERKEN BUGÜNLERDE PEK BİŞEY YAPAMADIM. DAHA ÖNCEDEN YAPMIŞ OLDUĞUM BU TARİF KURTARICIM OLDU. ÇOK BEĞENECEĞİNİZİ UMARAK SİZLERLE PAYLAŞIYORUM HEMEN...

MALZEMELER:
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜSTÜNE AYRILACAK)
  • 1 PK MARGARİN
  • 2 SU BARD ODA SICAKLIĞINDA SÜT
  • 1 SU BARD ODA SICAKLIĞINDA YOĞURT
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞMAYA
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEME

  • DOMATES SALÇASI
  • SUCUK
  • KAŞAR

YAPILIŞI:

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR. UN YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİLİR. MAYALANMASI İÇİN BEKLETİLİR. MAYALANAN HAMURDAN CEVİZDEN BÜYÜK BEZELER YAPILIR. İLK YAPTIĞIMIZ BEZEDEN BAŞAYARAK MERDANE YARDIMIYLA YAKLAŞIK 1 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. AÇTIĞIMIZ HAMURUN İKİ YANINDAN İÇ KISIMDAN KESİLİR. ORTA KISMINA SALÇA SÜRÜLÜR SUCUK VE KAŞAR KONUR. KESİK OLAN KISIMLAR BİRBİRİNİN İÇİNDEN GEÇİRİLİR. TEPSİYE DİZİLİR. 20 DK KADAR MAYALANDIKTAN SONRA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: POĞÇANIN İÇ MALZEMESİ TAMAMEN SİZİN ZEVKİNİZE KALMIŞ. KIYMALISINI YAPMIŞTIM DAHA ÖNCE İNANIN ÇOK NEFİS OLUYOR (KIYMA, SOĞAN RENDESİ, TUZ KARABİBER, KIRMIZI BİBER, VE MAYDONOZLA). BUNUN DIŞINDA PEYNİR VEYA PATATESLİ İÇ HARCIDA KULLANABİLİRSİNİZ...
RESİMDE YAPILIŞI ANLATIMDAN DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR EMİNİM. YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder