8 Nisan 2010 Perşembe

BURÇAKLI MUHALLEBİLİ PASTA

MERHABALARRR, hani çikolata krizi diye birşey vardırya benim de burçak krizim vardır arada en güzelinden tutar ama kııttır kuttur yemektense bide muhallebili yesem diye düşündüm ve muhallebilisini yapayım hemen olsun hemen yiyeyim diye düşündüm:)) ve böyle bir şey çıktı ortaya gayetde güzel oldu bi çeşit cheesecake gibi ama peynirsiz:)))


MALZEMELER:

2 paket burçak büskivi

100 gr. tereyağ

6 su bardağı süt

4 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 poşet krem şanti

YAPILIŞI: Büskivi rondoda un haline gelinceye kadar çekilir. tereyağ eritilir. cheesecake deki gibi büskivi ile harmanlanır muhallebi malzemeleri vanilya ve krem şanti hariç karıştırılarak pişirilir. karıştırılarak soğutulur (kaymak tutmaması için)soğuyan muhallebiye vanilya ve toz krem şanti eklenir mikserle çırpılır. un haline gelen burçakların yarısı borcama dökülüp yayılır. arasına muhallebi dökülür üzeri kalan burçaklarla kaplanır istenilen şekilde süslenir.. dinlendikten sonra dilimlenip servis yapılır.afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder