8 Nisan 2010 Perşembe

KARNIYARIK

















Malzemeler
8 tane patlican
2 tane domates
3-4 adet sivribiber
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
350 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir adet domates ve bir adet sivribiberi ince ince kıyıp ilave edin. Yarım yemek kaşığı salça, tuz ve baharatını ilave edip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozu ilave edin. Patlicanları kızartıp tepsiye dizin. İçini yarıp iç harçtan koyun. Üzerine domates ve sivribiber koyun. 2 bardak sıcak suya kalan salçayı ilave edip karıştırın. Tepsiye döküp fırınlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder