5 Nisan 2010 Pazartesi

KASEDE GÜLLAÇ TATLISI


Herkesin geçmiş bayramı tekrardan mübarek olsun, inşallah dualarımız, kurbanlarımız kabul olur:) Bu bayram da yine koşturmayla , telaşla geçiverdi. Bayramdan önce üzerinize afiyet halk arasında kurdeşen diye bilinen ürtiker atağı geçirdim. Atak ki ne atak:) Allah kimseye yaşatmasın. Günlerce kaşındım, kızardım, şiştim. Şimdilik atlattım gibi görünüyor ama alerji testi yapılarak araştırılacak. Beni bu hale getiren şey neymiş çok merak ediyorum:))
Güllaç tatlısı da Ramazan Bayramından beri arşivde duruyordu. Bir türlü yazmak nasip olmamıştı. Bu aralarda hastalıktı, bayramdı derken giremedim mutfağa. Hemen sırası gelmişken girivereyim dedim güllç tarifimi;)

MALZEMELER:
6 Yaprak güllaç
5 Su bardağı süt
2 Su bardağı süt
1 Kase ceviz

YAPILIŞI:
Bir tencereye süt ve şekeri koyup şeker eriyene kadar ısıtalım. Sütün ısısı el yakmayacak kadar olunca geniş bir kapta gülleç yapraklarını ıslatıp istediğimiz büyüklükteki kaselere aralarına ceviz serperek yerleştirelim. Kaseleri soğumaya bırakıp en son buzdolabında soğutalım. Servis yaparken kaseleri ters çevirerek güllaçları servis tabaklarına alalım. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder